Karin Henriksson

Mitt namn är Karin Henriksson och jag är utbildad grundskollärare åk 1-7 med inriktning Ma/NO. Jag har arbetat på mellanstadiet på Olovslundsskolan i snart sjutton år och är just nu klassföreståndare i en åk 4, där jag undervisar i matematik, NO, bild och svenska.
I år har jag blivit förstelärare i matematik.  Jag är stolt över uppdraget och känner att jag har mycket att bidra med. Jag vill vara en positiv förebild i mitt ämne och synas ute på våra skolor. Coaching i undervisningssituationer och stöd i bedömning är en viktig del av uppdraget och jag vill också få möjlighet att ta del av ny forskning inom matematik, så att jag kan bidra till utveckling av matematikundervisningen på skolan ytterligare.
Som samtalsledare i Skolverkets satsning ”Matematiklyftet”, som är ett projekt som vi startade förra året, kommer jag att leda samtal och diskussioner kring matematikundervisning. Det känns som en mycket stimulerande uppgift då jag har förmånen att arbeta på en skola med hög måluppfyllelse och med kolleger med högt ställda krav på sin egen undervisning.
 

Dela: